понеділок, 29 серпня 2022 01:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Хочуть зберегти нейтралітет: Казахстан зупиняє експорт військової продукції

Хочуть зберегти нейтралітет: Казахстан зупиняє експорт військової продукції
Призупиняють експорт озброєння, військової техніки та продукції військового призначення. Фото: pixabay.com

Казахстан зупиняє експорт військової продукції до серпня 2023 року. Країна хоче зберегти нейтралітет у війні Росії проти України.

Рішення Міністерства індустрії схвалила Комісія з питань оборонної промисловості Казахстану, яку очолює прем'єр-міністр Аліхан Смаїлов, повідомляє пресслужба казахстанського уряду.

Відповідне рішення запроваджує тимчасову заборону на експорт озброєння, військової техніки та продукції військового призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові не хочуть повертатися з Казахстану – в ГУР пояснили причини

Також уряд планує провести ревізію юридичних осіб, які мають ліцензії на експорт військових товарів. Після цього буде внесено відповідні зміни в законодавство.

Цим рішенням, пише Bloomberg, Казахстан прагне зберегти нейтралітет у війні Росії проти України й уникнути західних санкцій через передання або продаж свого озброєння РФ.

У Казахстані скасували вивчення одразу трьох мов для першокласників з цього навчального року. Зокрема, серед цих трьох мов і російська.

Останніми роками у країні є тенденція зниження кількості російськомовних викладачів і дітей, які навчаються російською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть зберегти нейтралітет: Казахстан зупиняє експорт військової продукції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі