вівторок, 25 жовтня 2022 22:31

Гундяєв заявив про "жертовність" у списку "цінностей" росіян

Гундяєв заявив про "жертовність" у списку "цінностей" росіян
Голова РПЦ Кирило Гундяєв і президент країни-агресорки РФ Володимир Путін. Фото: East News

Голова Російської православної церкви Кирило Гундяєв заявив, що список "системи цінностей стратегії нацбезпеки Росії" треба доповнити поняттями "віра", "жертовність" і "любов до вітчизни".

Гундяєв заявив, що поняття "гідності", "права і свободи людини" запозичені у Заходу. Про це повідомили російські ЗМІ.

"У Стратегії національної безпеки зроблено спробу описати якусь систему цінностей. Вища цінність – це "життя". А далі ідуть запозичення із західноєвропейської філософії: "гідність", "права і свободи людини". Усе це добре, ніхто зараз не заперечує ні права, ні гідність людини, але чи можна це одразу ставити після "життя"? А що, до цих гуманістичних ідей не було жодних цінностей? А віра, а любов до вітчизни, а жертовність, без якої взагалі немислима наша історія?", – сказав голова РПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог відправив в Україну попів із Самари – Генштаб

У березні в Москві Гундяєв благословив військових РФ на війну проти України.

Окупанти відряджають представників РПЦ з Самарської області РФ до бойових підрозділів в Україну, повідомляв Генштаб ЗСУ.

На Вінниччині правоохоронці провели обшуки в митрополита Тульчинського й Брацлавського УПЦ МП Іонафана. Під час обшуків знайшли друковані матеріали зі зверненням президента РФ Володимира Путіна і Гундяєва.

У серпні Україна запровадила санкції проти голови РПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Гундяєв заявив про "жертовність" у списку "цінностей" росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі