понеділок, 27 червня 2011 14:54

Грузія зажадала миру з Росією

Грузія зажадала миру з Росією

Міністерство закордонних справ (МЗС) Грузії передасть сьогодні посольству Швейцарії в Тбілісі призначену для Росії ноту, в якій висловлюється готовність до відновлення діалогу з Москвою.

Як пояснила журналістам заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе, Тбілісі ухвалив рішення про відновлення діалогу з Росією, оскільки суд ООН після подачі Грузією позову проти Росії про етнічної дискримінації та поверненні біженців закликав обидві сторони до діалогу.

"Оскільки суд ООН вважає, що Грузія, незважаючи ні на що, повинна вести діалог з Росією, ми сьогодні офіційно передамо посольству Швейцарії ноту з пропозицією Російської Федерації. У ній зафіксовано, що Грузія готова вести діалог з Російською Федерацією з приводу порушення відповідної конвенції. Ми сподіваємося, що у форматі діалогу цю тяжбу можна буде врегулювати", - сказала заступник міністра.

Вона також поінформувала, що 29 червня 2011р. Генеральна асамблея ООН ухвалить резолюцію щодо Грузії, в якій буде зафіксовано, що грузинські біженці мають право на повернення додому і недоторканність свого майна в Абхазії та Південній Осетії.

"Ця резолюція носить абсолютно гуманітарний характер і має на увазі гідне безпечне повернення біженців і вимушено переміщених осіб додому, а також сприяння цьому процесу", - повідомила Каландадзе.

Нагадаємо, 1 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі відмовився розглядати позов Грузії до Росії з приводу подій в Абхазії та Південній Осетії. Пояснювалося це тим, що обидві сторони до подачі позову не спробували врегулювати його в позасудовому порядку.

Тбілісі, згідно з позовом, звинувачував Росію у загибелі протягом майже 20 років в Абхазії і Південній Осетії тисяч громадян Грузії, а також у тому, що понад 300 тис. грузинів були змушені стати біженцями.

Зараз ви читаєте новину «Грузія зажадала миру з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі