неділя, 05 листопада 2023 07:54

Готують маніпуляції на користь Путіна: аналітики повідомили про підготовку до виборів у Росії

Готують маніпуляції на користь Путіна: аналітики повідомили про підготовку до виборів у Росії
У Росії готують маніпуляції на виборах на користь Володимира Путіна. Фото: gettyimages.com

У Росії влада запускає тестування електронної системи голосування перед президентськими виборами 2024 року.

У Кремлі планують сприяти маніпуляціям з результатами на користь Володимира Путіна. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що російське видання Meduza повідомило 4 листопада, що портал держпослуг розіслав громадянам листи, в яких запрошував протестувати дистанційну електронну систему виборів 15-17 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто займе місце Путіна, якщо той помре або піде у відставку: ЗМІ назвали головних претендентів

Разом з тим російський уряд офіційно оголосив про тестування 31 жовтня. Влада хоче залучити якомога більше суб'єктів РФ використовувати електронне голосування на президентських виборах.

"Ця публічна підготовка до виборів вирізняється тим, що Путін ще не оголосив про свою офіційну кампанію. А російські державні ЗМІ ще не почали позиціонувати Путіна як єдиного "життєздатного" кандидата", - йдеться у повідомленні.

Вибори президента у Росії заплановані на 17 березня 2024 року. Нинішній російський диктатор Володимир Путін майже напевно балотуватиметься знову, хоча він ще публічно про це не заявляв.

У британській розвідці припускають, що виборча кампанія Путіна неформально почнеться у листопаді. Під час підготовки до виборів Кремль намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки.

Зараз ви читаєте новину «Готують маніпуляції на користь Путіна: аналітики повідомили про підготовку до виборів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі