вівторок, 10 жовтня 2023 09:36

Путін розпочне свою виборчу кампанію вже у листопаді - британська розвідка

Путін розпочне свою виборчу кампанію вже у листопаді - британська розвідка
Російський диктатор Володимир Путін розпочне свою виборчу кампанії вже у листопаді. Фото: gettyimages.com

Вибори президента у Росії заплановані на 17 березня 2024 року. Нинішній російський диктатор Володимир Путін майже напевно балотуватиметься знову, хоча він ще публічно про це не заявляв.

У британській розвідці припускають, що виборча кампанія Путіна неформально почнеться у листопаді 2023 року. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Хоча вибори в Росії проходять під повним контролем з боку Кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров запропонував скасувати вибори президента Росії наступного року

"Майже напевно, що виборча кампанія Путіна буде зосереджена на темі Росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів. Це наратив, який часто використовують для виправдання дій держави та консолідації влади Путіним", - йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що під час підготовки до виборів Кремль намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки.

"Тому дуже малоймовірно, що будь-яка подальша хвиля мобілізації буде реалізована до президентських виборів у березні 2024 року", - зазначає Міноборони Великої Британії.

Російський диктатор Володимир Путін планує мінімально згадувати про війну в Україні під час президентської кампанії.

Він може оголосити про свою виборчу кампанію під час або незабаром після відкриття міжнародної виставки та форуму "Росія" 4 листопада, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін розпочне свою виборчу кампанію вже у листопаді - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі