четвер, 18 січня 2024 09:20

Голосування щодо Taurus: Чернєв пояснив, що відбулося

Голосування щодо Taurus: Чернєв пояснив, що відбулося
Перший законопроєкт внесли без погодження з усіма фракціями. Фото: ICTV

У німецькому Бундестазі знову будуть голосувати за законопроєкт щодо надання Україні далекобійних ракет Taurus.

Одну таку пропозицію німецький парламент відхилив, повідомив заступник голови Комітету Верховної ради з нацбезпеки Єгор Чернєв у Facebook.

Він сказав, що зв'язався зі своїми друзями у Бундестазі з приводу відхилення законопроєкту і "все виявилося простіше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг не підтримав передачу Україні ракет Taurus. Але є нюанс

Це законопроєкт був окремою пропозицією частини опозиції. Його хотіли винести на голосування без погодження з іншими. Тож документ відхилили через порушення процедури й намагання використати це для "вузькопартійного піару".

"План внести на розгляд Бундестагу спільний законопроєкт усіх фракцій залишається у силі. Скоріш за все, голосування за нього відбудеться до 22 лютого. Отже, підготовка до "штурму" офісу Шольца триває", - написав заступник.

Taurus - сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет - щонайменше 500 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина не відмовляється від передачі Україні ракет Taurus.

Зараз ви читаєте новину «Голосування щодо Taurus: Чернєв пояснив, що відбулося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі