середа, 17 січня 2024 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Глухої оборони і припинення вогню не буде - ГУР

Глухої оборони і припинення вогню не буде - ГУР
Ніхто не говорить про зупинку, чи тим паче про припинення вогню, сказав представник ГУР. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України не стоятимуть у глухій обороні.

Російська Федерація використає будь-яке припинення вогн для поліпшення тактичного положення. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу у Давосі, де проходить Всесвітній економічний форум, повідомили "РБК-Україна".

"Ніхто не говорить про зупинку, чи тим паче про припинення вогню. Будь-яке припинення вогню РФ буде використовувати для поліпшення тактичного положення та набуття більшої спроможності для відновлення чи відкриття нових напрямків бойових дій", - сказав представник ГУР.

Бойові дії будуть продовжені, зокрема попри складні погодні умови, заявив Скібіцький.

"Ми просто не можемо втратити свою територію через бездіяльність", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники, бронетранспортери і снаряди для танків Leopard - Німеччина оголосила нову допомогу

"Якщо ми навіть перейдемо у глуху оборону, як багато хто каже, і почнемо розвивати наш ОПК, то ворог не зупиниться. Ми повинні розвивати все: і повітряну оборону, і дбати, щоб наш ОПК був захищений, і ми маємо проводити контрнаступальні заходи, щоб не допустити втрату території", - заявив представник ГУР.

Скібіцький додав, що "досвід 2023 року нам це показав".

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупаційних військ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Запорізькому напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Цього тижня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив про збиття Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.

Зараз ви читаєте новину «Глухої оборони і припинення вогню не буде - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі