вівторок, 16 січня 2024 19:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація складна: повідомили новини з фронту

Ситуація складна: повідомили новини з фронту
85 бойових зіткнень відбулось за добу. Фото: Генштаб ЗСУ

На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

За добу відбулося 85 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу атакувала один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. ППО знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали удару по одному району зосередження особового складу, одному пункту управління та одному складу боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль суттєво завищує чисельність російської армії

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни зберігають військову присутність. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські війська відбили дев'ять атак окупантів у районах Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 15 атак біля Макіївки, Білогорівки Луганської області та північніше Григорівки, Веселого Донецької області. Обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили шість атак противника в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 15 атак ворога поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. Росіяни там за підтримки авіації намагалися покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Українська армія стримує ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там загарбники за підтримки авіації 16 разів безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ. Росіяни завдали авіаційного удару у районі Костянтинівки Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару у районі Водяного Донецької області. Понад 10 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Запорізький напрямок

Наші захисники відбили атаку ворога західніше Вербового Запорізької області. Росіяни там безуспішно намагалися відновити втрачене положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 25 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" росіяни з артилерії обстріляли Херсон та райони Антонівки, Дніпровського і Тягинки Херсонської області.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник шість разів безуспішно штурмував позиції наших військ", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 16 січня склали 372 090 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1110 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація складна: повідомили новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі