понеділок, 15 січня 2024 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль суттєво завищує чисельність російської армії

Кремль суттєво завищує чисельність російської армії
Прагнучи досягти цільових показників набору, російські військові з квітня 2023 року дозволили випускникам шкіл підписувати контракти з російською армією. Фото: eastnews.ua

Кремлівська пропаганда суттєво завищує чисельність російської армії.

Москва активно набирає для війни проти України мешканців бідних та сільських регіонів РФ, повідомило 15 січня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"11 січня заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що у 2023 році до російських збройних сил вступило 500 тис. осіб. Цілком імовірно, що ця цифра суттєво завищена", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "М'ясні" штурми під речовинами - РФ ставить експерименти над солдатами

Російські військові з квітня 2023 року дозволили випускникам шкіл підписувати контракти з російською армією. За даними британської розвідки, у ході війни загинули щонайменше п'ять росіян 2005 року народження.

"Прагнучи досягти цільових показників набору, росіяни йдуть на відчайдушні кроки. Набір російських військових для ведення війни непропорційною мірою здійснюється з бідних і сільських регіонів Росії", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 15 січня склали 370 980 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 980 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Кремль суттєво завищує чисельність російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі