вівторок, 29 травня 2018 15:51

Геращенко плекає надії на звільнення Сущенка

Геращенко плекає надії на звільнення Сущенка
Прокурор попросив 14 років позбавлення волі для українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Росії 2016 року і звинуваченого в шпигунстві. Фото: radiosvoboda.org

Російська Федерація може передати Україні кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка після оголошення йому вироку 4 червня.

Таку думку висловила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

"Теоретично винесення вироку наближає питання можливих перемовин про його передачу Україні. Тому що звільнені з російських в'язниць Савченко, Афанасьєв, Солошенко були передані нам після вироків. У той же час ніхто не може дати гарантію", - сказала Геращенко.

Обмін полоненими планують обговорити 30 травня на зустрічі у Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник Сущенка повідомив, на скільки журналіста хочуть запроторити до в'язниці

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня 2016 року. Він приїхав туди з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Натомість у ГУР Міноборони це спростували.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко плекає надії на звільнення Сущенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі