вівторок, 19 серпня 2014 17:41

Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію

Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію
Фото: sergeykurchenko.com

Генеральна прокуратура визначила компанію бізнесмена Сергія Курченко ВЕТЕК як злочинну організацію.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що група осіб у складі кількох десятків чоловік з метою створення злочинної організації утворили групу компаній СЄПЕК, до складу якої входили суб'єкти підприємницької діяльності, фіктивні підприємства, а також нелегальний адміністративний апарат в складі ряду департаментів органів центральної виконавчої влади, які контролювали вчинення злочинів", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що зазначена злочинна організація з 2009 р по лютий 2014 організувала і здійснила реалізацію на спеціалізованих аукціонах скрапленого газу, призначеного для потреб населення. Реалізацію проводили підконтрольним підприємствам для власних комерційних потреб за заниженими цінами, різниця такої ціни в порівнянні з ринковою вартістю склала близько 1 млрд грн. Заподіяний державі збиток від діяльності злочинної організації становить понад 3 млрд грн.

У лютому 2014 переважна більшість членів СЄПЕК виїхало за межі України, де вони ховаються від органів слідства. В даний час слідством арештовані активи - кошти, нерухоме та рухоме майно - на суму понад 2 млрд грн. Вживаються заходи до встановлення інших активів угруповання, які перебувають за кордоном.

На сьогодні слідством 4-м членам угруповання винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 255 (участь у злочинній організації), ст. 205 (фіктивне підприємництво), ст. ст. 191 і 364 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Всі особи, яким винесено повідомлення про підозру, зараз знаходяться в міжнародному розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі