середа, 24 січня 2024 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб зробив важливу заяву на тлі новин про падіння російського Іл-76

Генштаб зробив важливу заяву на тлі новин про падіння російського Іл-76
Збройні Сили України будуть і надалі знищувати російську логістику, заявив Генштаб. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення російської терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Про це заявив Генеральний штаб ЗСУ.

"Задля зменшення саме ракетної загрози, Збройні сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації", - сказали.

Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода Російської Федерації, повідомили.

"Збройні сили України вживають усіх заходів для захисту України та українців", - сказав Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На рівні крейсера "Москва" - командувач ВМС ЗСУ розповів про історичний удар по окупантах в Криму

Неспроможність ворога досягти будь-яких результатів на полі бою продовжує його стратегію терору, зокрема і на Харківському напрямку, заявив Генштаб.

"Застосування ракетного ураження з метою знищення Харкова та вбивства цивільних ми бачимо і в інших містах України", - сказали.

За останній тиждень росіяни завдали 19 ракетних ударів по Харківській області. Ворог застосував 26 ЗКР С-300 і три БР "Іскандер-М". Внаслідок чого загинули 16 людей, серед яких дитина. Поранення отримали 78 людей. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків, сказав Генштаб.

24 січня вранці росіяни заявили про падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Російське міноборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства, прокоментував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб зробив важливу заяву на тлі новин про падіння російського Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі