понеділок, 19 червня 2006 17:31

Газпром викупив яхту Ющенка

 

Компанія Газпром викупила унікальну яхту з титану, побудовану компанією "Приморець" для зміцнення президентського іміджу Віктора Ющенка.

У 2005 році фахівці з Феодосія розробили і подали на розгляд у секретаріат президента України проект 40-метрової яхти з титановим корпусом у подарунок главі держави Ющенку.

Комерційний директор ВАТ "Приморець" Олег Ляшенко тоді заявив, що президентська яхта є такою ж невід"ємною частиною іміджу країни, як і резиденція Президента. Він підкреслив, що власними подібними судами володіють президент Росії Володимир Путін, президент Франції Жак Ширак і прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі.

Однак наступного дня прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко оголосила, що глава України відмовляється від подарунка.

- Президент Ющенко під час зустрічей з колегами говорить: хлопці, яхти - це не модно. Модно дерева саджати там на Хортиці, - пояснила вона.

Через рік унікальна яхта знайшла покупця. За даними газети "Відблиск", представники компанії Газпром заплатили за неї $2,3 мільйони. 16 липня її відправили до Росії.

За матеріалами: Українська правда, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Газпром викупив яхту Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі