субота, 10 грудня 2022 05:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай: ЗСУ вже підійшли до Кремінної впритул

Гайдай: ЗСУ вже підійшли до Кремінної впритул
Гайдай нагадав, що деокупація Луганщини буде складною. Фото: suspilne.ua

Збройні сили України в ході деокупації Луганської області вже підійшли до Кремінної впритул і зараз знаходяться за декілька кілометрів від міста.

Можливо, що ще до Нового року будуть певні новини про звільнення деяких населених пунктів, розповів глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Гайдай ще раз нагадав, що деокупація Луганської області буде вкрай складним завданням; російські окупанти побудували серйозну оборону, щоб перешкодити просуванню ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни тиснуть на Луганщині – обстріляли сім населених пунктів

Однак зараз у росіян критична нестача навчених і підготовлених підрозділів.

"Свої останні підготовлені підрозділи росіяни розмістили біля Сватового та Кремінної" – зазначив Гайдай.

Крім того, на боці ЗСУ буде зимова погода, завдяки якій на фронті буде швидше переміщатися техніка, а також численні українські партизани, які активно псують життя російським окупантам на Луганщині.

Раніше Гайдай спрогнозував, що вже наприкінці зими ЗСУ зможуть вийти в Луганській області на лінію розмежування 2014 року, а протягом 2023 року – звільнити всю область.

Також він поінформував, що окупанти стягують у міста Луганщини багато військової техніки. Разом з тим, загарбники будують другу лінію оборони в Старобільську і це може означати, що "в найближчому майбутньому зі Сватовим та Кремінною їм доведеться попрощатися".

Зараз ви читаєте новину «Гайдай: ЗСУ вже підійшли до Кремінної впритул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі