понеділок, 21 серпня 2023 22:38

Спецтема: Війна Росії проти України

ФСБ хоче відставки Герасимова і Шойгу, а Путін на шпагаті – розвідка

ФСБ хоче відставки Герасимова і Шойгу, а Путін на шпагаті – розвідка
Путін перебуває на шпагаті, сказали в ГУР. Фото: East News

Керівництво федеральної служби безпеки РФ намагається домогтись звільнення російського міністра оборони Сергія Шойгу і начальника генштабу країни-агресорки Валерія Герасимова.

Між кремлівськими кланами існує конфлікт. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, повідомили "РБК-Україна".

Клани кремлівського режиму продовжують внутрішню боротьбу на тлі все більш відчутних втрат на фронті.

"Воєнна розвідка України підтверджує спроби ФСБ змінити керівництво російського Міноборони. Цей внутрішній конфлікт триває, а переможцем у ньому може бути лише одна зі сторін. Однак поки неясно, яка зі сторін візьме гору у цьому протистоянні", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівський карлик побоюється росіян – українська розвідка

Конфлікт між ФСБ і керівництвом російської армії є продовженням "заколоту" ватажка терористичної групи "Вагнера" Євгенія Пригожина, зі слів Черняка.

Спроба збройного походу "вагнерівців" на Москву "поглибила лінії розколу всередині кремлівської верхівки", але це все – прямий наслідок агресивної злочинної політики РФ, сказав представник ГУР.

Українська розвідка "ретельно спостерігає" за перебігом конфлікту, чистками генералітету, арештами, спецзаходами і загадковими смертями представників російських силових "еліт".

"Виглядає так, що кремлівський немолодий вождь через шалену військову авантюру опинився силоміць посадженим на шпагат між наближеними кланами: і всидіти важко, і піднятися боляче. Якщо якийсь клан раптом знову почне стрімкий рух не в тому напрямку, то конструкція взагалі може посипатись", – сказав Черняк.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа.

Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху на Москву. Видання The Wall Street Journal повідомило про допити у Москві генерала Сергія Суровікіна і затримання щонайменше 13 російських військових високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ хоче відставки Герасимова і Шойгу, а Путін на шпагаті – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі