вівторок, 16 січня 2024 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Форум миру для України" – що пообіцяли президенту Зеленському у Давосі

"Форум миру для України" – що пообіцяли президенту Зеленському у Давосі
Теми миру кілька разів піднімали у Давосі, наголосив Андрій Миселюк. Фото: Офіс президента

У Давосі розпочався щорічний форум, на який приїхав президент Володимир Зеленський.

Вже прозвучало кілька важливих заяв – щодо підтримки України та "формулу миру". Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Україна, звичайно, була одним з найважливіших питань. Була зустріч радників президентів, де обговорювали "формулу миру". Важливо, що питання переходить у новий формат. Оскільки Швейцарія погодилася посприяти проведенню форуму миру. Тему війни обговорювали і в кулуарах. Щодо з зустрічі Зеленського і Столтенберга треба розуміти, що вони вже є традиційними. Генсек НАТО озвучує важливі тези як щодо продовження підтримки України, наприклад. І цього разу наголосили, що Україну продовжать підтримувати. Ми почули це і це позитивні новини", – сказав Миселюк.

Теми миру кілька разів піднімали у Давосі, наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Давосі зустрівся з представниками великого бізнесу світу

"Наголошували на важливих деталях – продовольчій, ядерній безпеці. Але предметно просунутися на цьому рівні ресурси обмежені. Тому і важливо, що Швейцарія візьметься за це питання. Китай у Давосі не брав участь у цих обговореннях. КНР взагалі лише один раз включався у цю тему, коли це було вигідно. Зараз – ні. Китай підтримує Росію, тому це зрозуміло", – додав Миселюк.

Статус форму у Давосі – це "вечірка для світових політиків", уточнив політолог.

"Там не варто очікувати розробку глибоких проблем. Але політики виносять важливі питання для обговорення. Також обмінюються думками неформально. Ці завдання Давос виконав і цього разу", – сказав Миселюк.

Український президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії 15 січня на форум у Давосі. Там зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Обговорили низку важливих питань, зокрема, ситуацію на фронті.

Також стало відомо, що Україна і Швейцарія розпочинають підготовку для проведення глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Зараз ви читаєте новину «"Форум миру для України" – що пообіцяли президенту Зеленському у Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі