понеділок, 06 листопада 2023 14:34

Фон дер Ляєн: вступ України до ЄС - це геостратегічний інтерес

Фон дер Ляєн: вступ України до ЄС - це геостратегічний інтерес
Вступ до ЄС - це найкращий шлях для безпеки і заможності України, сказала Урсула фон дер Ляєн. Фото: president.gov.ua

Вступ України до Європейського Союзу є найкращим шляхом для гарантування її безпеки, стабільності і заможності на середню й довгострокову перспективу.

Сам процес розширення блоку також відповідає геостратегічним інтересам ЄС. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі під час виступу перед послами ЄС, повідомив "Укрінформ".

"Просто подумайте про це. Щоб відновити Україну - Європа є відповіддю. Для того, щоб ще більше зміцнити українську демократію, - Європа є відповіддю. Для захисту України від майбутнього втручання - Європа є відповіддю", - заявила президентка Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив заяву про членство України в ЄС

"У світі, де розмір і вага мають значення, чітко зрозуміло, що у геостратегічних інтересах Європи - завершити створення нашого Європейського Союзу. З населенням більше 500 мільйонів людей, які живуть у вільному, демократичному, заможному Європейському Союзі. Лише подумайте про це", - сказала фон дер Ляєн.

"Історія кличе нас знову, тож це нашому поколінню відповідати на цей заклик", - заявила європосадовець.

Минулого тижня Урсула фон дер Ляєн відвідала Київ. Україна домоглася прогресу на шляху до членства в ЄС, сказала президентка Єврокомісії.

Торік 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку. Цього року Україна має відкрити переговори щодо членства у ЄС, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Фон дер Ляєн: вступ України до ЄС - це геостратегічний інтерес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі