середа, 12 жовтня 2016 12:30

Фірташ звинуватив МВС у брехні

Фірташ звинуватив МВС у брехні
Фото: reporter.vesti-ukr.com

Міністерство внутрішніх справ не вручало повістку олігархові Дмитру Фірташу.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це - неправда! Ніякої повістки мені ніхто не вручав. Вони до останнього не вірили, що я поїду додому. Коли зрозуміли, що я збираюся їхати, а американці їм почали давати по вухах, вони стали вживати різних заходів. І дійшли вже до смішного, що зганьбили себе, далі нікуди", - сказав Фірташ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене вже на них імунітет" - Фірташ не боїться повертатися в Україну

"Не забувайте, що я у Відні ще не закінчив свої справи, мені ще потрібна апеляція. Для мене принципово виграти цю справу в американців. Довести свою правоту і повернути своє життя. Те, яке я мав", - додав олігарх.

У листопаді 2015 року в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що вручили бізнесмену Дмитру Фірташу повістку на допит.

12 березня 2014-го Дмитра Фірташа затримали у Відні на запит ФБР. Його підозрювали у $18 млн хабара індійським чиновникам для дозволу на розробку родовищ титану. 30 квітня 2015 року австрійський земельний суд у Відні ухвалив рішення, що екстрадиція до США Фірташа неприпустима.

Засідання апеляційного суду у справі Фірташа відбудеться в листопаді цього року. Тоді вирішать, чи буде бізнесмен екстрадований до США, де йому загрожує 50 років в'язниці і повна конфіскація майна.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ звинуватив МВС у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі