середа, 12 жовтня 2016 11:12

"У мене вже на них імунітет" - Фірташ не боїться повертатися в Україну

"У мене вже на них імунітет" - Фірташ не боїться повертатися в Україну
Фото: skelet-info.org

Український олігарх Дмитро Фірташ має намір повернутися в Україну, якщо виграє суд в Австрії.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо я виграю суд, звичайно, поїду додому", - сказав Фірташ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди президента прикривають Фірташа

Олігарх упевнений, що українські правоохоронні органи для нього не загроза.

"Нехай вони мене бояться. Я із цими загрозами, що мене посадять, живу з 1991 року або навіть із 1989-го. Я всяких бачив: і бандитів, і міліцію, і владу. Я до них звик, у мене вже на них є імунітет. Їхні загрози не сприймаю і ставлюся до них як до інформації, без емоцій", - заявив Фірташ.

Нагадаємо, 12 березня 2014-го Дмитра Фірташа затримали у Відні на запит ФБР. Його підозрювали у $18 млн хабара індійським чиновникам для дозволу на розробку родовищ титану. 30 квітня 2015 року австрійський земельний суд у Відні ухвалив рішення, що екстрадиція до США Фірташа неприпустима.

Засідання апеляційного суду у справі Фірташа відбудеться в листопаді цього року. Тоді вирішать, чи буде бізнесмен екстрадований до США, де йому загрожує 50 років в'язниці і повна конфіскація майна.

Як повідомляли ЗМІ, 22 квітня 2014-го, на день народження Володимира Кличка, у Відні відбулася зустріч Петра Порошенка, Віталія Кличка, Віталія Ковальчука, Юрія Стеця, Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «"У мене вже на них імунітет" - Фірташ не боїться повертатися в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі