понеділок, 18 березня 2024 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Фінляндія б'є на сполох - Захід недооцінює Путіна

Фінляндія б'є на сполох - Захід недооцінює Путіна
Країни Заходу недооцінюють російського диктатора. Фото: eastnews.ua

Захід продовжує недооцінювати російського диктатора Володимира Путіна.

Після так званих президентських виборів у РФ диктатор зміцнився ще більше, заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, пише Bayerischer Rundfunk. Країни колективного Заходу повинні встановити межі для Путіна, вважає дипломатка.

"Думаю, що ми всі разом продовжуємо недооцінювати Путіна і його владу. Ми повинні розуміти, що все може стати набагато гірше", - наголосила вона.

Валтонен також розкритикувала слова лідера німецької парламентської фракції СДПН Рольфа Мютценича про можливе заморожування війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін провів у РФ найбільш маніпульовані за 30 років "вибори"

"Якщо ми на Заході намагаємося заморозити війну або стримано сподіватися, що це покладе край війні, то ми просто помиляємося. Ви повинні встановити межі для таких лідерів, як Путін. Ви повинні зупинити їх, бо інакше вони не зупиняться", - закликала міністерка закордонних справ Фінляндії.

Очільниця МЗС Фінляндії додала, що Берлін надає велику підтримку Україні. Валтонен також висловила сподівання, що Німеччина й надалі відіграватиме важливу роль не лише в плані підтримки України, а й з метою подальшого розширення загальних сил стримування РФ та спільної оборони.

Російський диктатор Володимир Путін не виключає повномасштабний конфлікт між Росією та НАТО. Про це президент РФ заявив 18 березня, виступаючи перед журналістами з нагоди завершення голосування на так званих виборах у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія б'є на сполох - Захід недооцінює Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі