субота, 20 січня 2024 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Фіцо зізнався, що скаже Шмигалю під час особистої зустрічі

Фіцо зізнався, що скаже Шмигалю під час особистої зустрічі
Україна не отримає жодної зброї від словацької армії, заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо. Фото: AFP

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що під час зустрічі з прем'єром України Денисом Шмигалем, скаже, що Братислава проти членства України в НАТО.

Україна також не отримає жодної зброї від словацької армії. Про це Фіцо заявив в ефірі RTVS.

"Я йду (на зустріч із прем'єром України Денисом Шмигалем, - Gazeta.ua) із гуманітарною допомогою, підтвердимо, що жодної зброї вони не отримуватимуть від словацької армії і з державних складів", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччину сколихнули багатотисячні протести проти проросійського уряду Фіцо

Фіцо додав, що Словаччина поважає рішення України вступити до Європейського союзу, але "вони повинні відповідати умовам".

"Я скажу, що я проти членства України в НАТО, що буду користуватися правом вето і блокуватиму це, тому що це буде фундаментом Третьої світової війни", - заявив словацький прем'єр.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не дозволить обмежити права Угорщини у Європейському союзі.

Угорському прем'єру Віктору Орбану можуть заборонити голосувати у Раді ЄС. Фіцо сказав, що для цього потрібна згода всіх країн-членів ЄС, передає Sita.

Ініціативу законодавців ЄС він назвав "нападом на країну", яка нібито суперечить поглядам на важливість суверенітету та захисту національних інтересів окремих членів ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Фіцо зізнався, що скаже Шмигалю під час особистої зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі