понеділок, 22 січня 2024 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій РФ: у МЗС відреагували

Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій РФ: у МЗС відреагували
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна має "піти на компроміс" із Росією щодо своїх територій. Фото: EPA

Україна повинна "піти на компроміс" з Росією щодо своїх територій, щоб швидше закінчити війну.

Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, натякнувши таким чином, що Україні все одно доведеться віддати частину своїх територій РФ. В українському МЗС вкотре наголосили на неприпустимості територіальних поступок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччину сколихнули багатотисячні протести проти проросійського уряду Фіцо

"Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни", - написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донецької та Луганської областей, щоб вони не пішли далі, "зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв".

"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", - зазначив речник МЗС.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій Росії, щоб швидше закінчилася війна.

Чого вони (українці - Gazeta.ua) очікують, що росіяни підуть із Криму, Донбасу та Луганська? Це неможливо, заявив він.

Фіцо також заявив, що під час зустрічі з прем'єром України Денисом Шмигалем скаже, що Братислава проти членства України в НАТО.

Україна також не отримає жодної зброї від словацької армії.

Зараз ви читаєте новину «Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій РФ: у МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі