вівторок, 18 липня 2023 21:24

Спецтема: Війна Росії проти України

F-16 і боєприпаси. Оприлюднили результати 14-го "Рамштайну"

F-16 і боєприпаси. Оприлюднили результати 14-го "Рамштайну"
Контактна група працює над тим, щоб Україна отримала те, що їй потрібно у довгостроковій перспективі, сказав Ллойд Остін. Фото: Getty Images

Підготовка практичних тренувань українських пілотів на винищувачах F-16 була однією з головних тем 14-го засідання Контактної групи з питань оборони України.

Про це заявив за підсумками зустрічі у вівторок міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, повідомив "Укрінформ".

"Ми заслухали співголів коаліції із тренування на літаках F-16, представників Данії і Нідерландів. Вони продовжують розвивати комплексний план навчання, щоби допомогти дуже охочим українським пілотам навчитися керувати літаками четвертого покоління", – сказав Остін.

Також під час зустрічі йшлося про забезпечення України додатковими потужностями протиповітряної оборони та боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін – маніяк і садист, хоче нас усіх убити – Зеленський

"Я попросив наших друзів надалі ретельно перевірити, що вони мають у своїх запасах озброєнь", – заявив глава Пентагону.

Учасники "Рамштайну-14" обговорили нарощування виробництва боєприпасів для України в межах ініціативи Європейського Союзу, а також на рівні двосторонніх домовленостей.

"Такі ініціативи чітко демонструють, що члени цієї Контактної групи продовжують задовольняти нагальні потреби України. І водночас працюють над тим, щоб Україна отримала те, що їй потрібно у довгостроковій перспективі", – заявив Остін.

На попередньому засіданні у форматі "Рамштайн" партнери обговорили посилення протиповітряної оборони України.

Цього місяця 11 країн-партнерів разом з Україною підписали меморандум про навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Зараз ви читаєте новину «F-16 і боєприпаси. Оприлюднили результати 14-го "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі