пʼятниця, 18 лютого 2022 01:33

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Євросоюз підготував жорсткий пакет санкцій проти РФ, готові приєднатися всі країни - Боррель

Євросоюз підготував жорсткий пакет санкцій проти РФ, готові приєднатися всі країни - Боррель
Боррель розповів про санкції проти Росії. Фото: Reuters

Рада ЄС негайно запровадить санкції проти РФ у разі атаки на Україну.

"Ми вже підготували повний пакет санкцій. Ми працювали над цим, я підтримував зв'язок зі Сполученими Штатами, з усіма нашими країнами-однодумцями, з технічною підтримкою Європейської комісії, у нас підготовлений дуже жорсткий пакет санкцій, і як Високий представник я готовий уявити цей пакет Раді ЄС, оскільки Рада має відповідальність і здатність схвалювати санкції", - заявив високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає "Укрінформ".

Він представить санкційний пакет на засідання Ради ЄС якнайшвидше, коли це буде необхідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ратифікувала угоду про відкрите небо з ЄС

"Якщо буде агресія, я негайно скличу Раду ЄС на рівні міністрів закордонних справ, щоб запропонувати пакет санкцій. І я впевнений, що навіть якщо потрібна одностайність, Рада ЄС схвалить їх", - наголосив Боррель.

Жозеп Боррель вважає, що Росія має намір зламати всю систему безпеки Європи. Москва, на думку дипломата, тисне на Київ, щоб з'явився привід "сісти та обговорити те, що для неї важливо".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз підготував жорсткий пакет санкцій проти РФ, готові приєднатися всі країни - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі