четвер, 16 грудня 2021 11:49

Євросоюз підготував пакет санкцій проти Росії

Євросоюз підготував пакет санкцій проти Росії
Урсула фон дер Ляєн попередила Росію про санкції. Фото: Reuters

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про готовність пакету санкцій, які можуть стосуватися усіх секторів економіки Росії.

Раніше казали, що провідні країни ЄС не підтримують швидку підготовку списку санкцій, передавав Bloomberg.

Тепер санкції готові, повідомляє ВВС.

"Послання чітке. Якщо Росія здійснюватиме подальші агресивні дії проти України, ціна буде високою, а наслідки серйозними", - сказала фон дер Ляєн.

Під час першого дня саміту "Східного партнерства" президент Євроради Шарль Мішель попередив Росію про наслідки ескалації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський задоволений участю США в урегулюванні ситуації на Донбасі

"Рада ЄС повернеться до цього питання, щоб з новою силою заявити з партнерами в НАТО, "Великій сімці", зі США, Канадою та Великою Британією: у разі будь-якої військової агресії проти України реакція буде сильною. Злочинцеві доведеться заплатити високу ціну за це", - сказав він.

Німеччина й Франція відіграють у "нормандському форматі" роль модераторів і спостерігачів, а Росія є однією зі сторін конфлікту. Про це під час пресконференції в Брюсселі за підсумками саміту "Східного партнерства" заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз підготував пакет санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі