пʼятниця, 10 червня 2011 09:27

Європа цінує Януковича і Ко - експерт

Європа цінує Януковича і Ко - експерт

Резолюція Європейського парламенту свідчить, що Європа не зацікавлена у зближенні України з Росією.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Центру політичних досліджені і конфліктології Антон Фінько.

За його словами, цей документ - логічне продовження резолюції, яку нещодавно ухвалила парламентська Асамблея НАТО.

"А в тому документі зазначено, що Віктор Янукович не є проросійським політиком. З іншого боку висловлюється занепокоєння щодо низки кримінальних справ так само як і в резолюції Європарламенту", - підкреслив експерт.

На його думку, така позиція лідерів країн Заходу свідчить, що вони не хочуть ліквідації в Україні опозиції.

"Таким чином, Захід з одного боку побоюється відштовхнути від себе нинішню владу, з іншого боку керівники європейських країн не хотіли б, що в Україні занадто послабилася опозиція і тому кримінальні справи проти нинішньої опозиції є політично мотивованими", - зазначив Антон Фінько, додавши, що у Європі ставлення до екс-прем'єра Тимошенко є доволі стриманим.

У той же час експерт зазначив, що навіть критикуючи цю владу, "Європа цінує нинішню владу за те, що після трьох років розгардіяшу в Україні встановилася політична стабільність".

Антон Фінько також переконаний, що нинішня резолюція Європарламенту дає підстави звинувачувати ЄС у подвійних стандартах.

"У 2005 році, коли порушили політично мотивовану справу проти Івана Різака та звільнили кілька десятків тисяч чиновників Європейський парламент не ухвалював таких резолюцій", - підкреслив він, додавши, що у кримільних справах проти Тимошенко та її оточення політична складова домінує.

Політолог також переконаний, що влада дослухається до резолюції Європарламенту.

"Владі не вигідно давати підстави для звинувачень у тому, що вона провадить політичні репресії", - резюмував Антон Фінько.

Зараз ви читаєте новину «Європа цінує Януковича і Ко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі