четвер, 09 червня 2011 09:00

Спецтема: Луценко за ґратами

Європарламент заступився за Тимошенко і Ко

Європарламент заступився за Тимошенко і Ко

Сьогодні Європейський парламент (ЄП) розгляне ситуацію в України, пов'язану з кримінальним переслідуванням лідерів української опозиції.

Як пише Комерсант-Україна в статті "Рівняння на право" узгоджений проект резолюції ЄП містить жорстку критику і звинувачення на адресу Києва.

При цьому резолюцію підтримала група соціал-демократів, яка до цих пір виконувала роль адвоката Партії регіонів.

У проекті резолюції ЄП констатується, що в України "не втілені в життя принципи верховенства закону при розслідуванні кримінальних справ, в тому числі принцип чесного, неупередженого і незалежного судового процесу".

"Європарламент стурбований зростанням числа випадків вибіркового правосуддя, спрямованого проти української опозиції, а також непропорційністю вжитих при цьому заходів", - зазначається у документі. В той же час, за наполяганням "адвокатів" "регіоналів" у документ внесено тезу про кримінальне переслідування екс-президента Кучми.

За пропозицією групи "зелених" і Альянсу ліберал-демократів в текст внесли також теза про те, що члени уряду Юлії Тимошенко не можуть бути покарані за прийняті ними колегіальні рішення.

Європарламент також закликає зняти обмеження на поїздки екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших ключових політиків. На думку авторів проекту резолюції, запобіжні заходи, що діють сьогодні покликані перешкодити активній участі лідерів опозиції в політичному житті країни.

У Партії регіонів проект резолюції назвали упередженим. В той же час, за словами нардепа Анатолія Кінаха, більшість груп Європарламенту підтримують підписання між Україною та ЄС угоди про асоціацію.

"І це найголовніше", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент заступився за Тимошенко і Ко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі