вівторок, 07 червня 2011 12:38

У Європі знищують ні в чому не винні огірки: інфекція забрала 22 життя
6

Фото: Reuters

Кількість жертв кишкової інфекції у Німеччині зросла до 22 осіб, вчені продовжують пошук розповсюджувача інфекції, повідомляє у вівторок газета Sueddeutsche Zeitung.

Напередодні ЗМІ повідомляли про 21 загиблого. В даний час фахівці перевіряють на наявність інфекції пророщені зернові з однією з нижньосаксонських ферм. Із 40 взятих проб - 23 показали негативний результат. Перевіряються не тільки самі паростки: проби взяли з вентиляційних споруд на фермі, також взяті проби води.

Одна зі співробітниць ферми також хвора, симптоми хвороби схожі з симптомами даної інфекції.

Спершу передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це побоювання не підтвердилося.

Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції стала ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, використовувані для приготування салатів і других страв.

Влада рекомендує німцям не вживати в їжу сирі помідори, огірки та салатні листя.

Інфекцію викликала, так звана ентерогеморрагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Симптоми хвороб, що викликаються бактеріями EHEC, - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму з загрозою для життя.

Хвороба спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. За інформацією видання, у ФРН налічується вже 2,7 тисяч випадків захворювання.

Зараз ви читаєте новину «У Європі знищують ні в чому не винні огірки: інфекція забрала 22 життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі