середа, 26 червня 2024 12:42

"Ця влада нічому не навчилася" - ексвіцепрем'єрка прокоментувала свою відсутність у делегації на переговорах із ЄС

"Ця влада нічому не навчилася" - ексвіцепрем'єрка прокоментувала свою відсутність у делегації на переговорах із ЄС
Депутатку від ЄС Іванну Климпуш-Цинцадзе виключили зі списку делегації на переговорах із ЄС. Фото: Gazeta.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, колишня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2016-2019) Іванна Климпуш-Цинцадзе не була включена до делегації на переговорах із ЄС.

Вважає, що приналежність до політичної партії "Європейська солідарність", яка є опозиційною до влади, стала причиною її не включення до складу офіційної делегації на переговорах про вступ України до ЄС. Про це Климпуш-Цинцадзе розповіла в ексклюзивному бліцінтерв'ю для Gazeta.ua.

"Мене немає в складі офіційної делегації на переговорах про вступ до ЄС, тому що я представляю "Європейську солідарність", а наші колеги (йдеться про команду влади -Gazeta.ua) на сьогодні не розуміють необхідність залучати всі політичні сили, які поділяють цінність і напрямок руху до Європейського Союзу чи до НАТО... Знаю, що була ініціатива мене включити (до делегації - Gazeta.ua). Я вже навіть купила квитки до Люксембургу. А потім, як ви бачили в указі, мого прізвища не було. Я не цікавилася тим, де й на якому етапі його викинули з цього переліку", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський

Парламентарка пригадала, як у липні 2019 році її, тоді ще віцепрем'єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, не допустили до участі в Саміті Україна-ЄС.

"Знаєте, мені це нагадало ще одну таку історію, яка свідчить про те, що з 2019 року ця влада не навчилася нічому. В 2019 році, коли було обрано нового президента України. І президент Порошенко вже закінчив свій термін, я як віцепрем'єрка була тією людиною, яка готувала Саміт Україна-ЄС на липень уже з новим президентом. І цікаво, що в саме останній момент, безпосередньо перед Самітом, мене викреслили зі списку. Саміт відбувався в Маріїнському палаці і мене не допустили на нього. Тоді вже була зрозуміла їхня дріб'язковість, обмеженість і, дозволю собі сказати, тупість, і вона продовжується. П'ять років перебування цієї команди при владі жодним чином не навчила їх державництву", - розповіла Климпуш-Цинцадзе.

25 червня Євросоюз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ.

Про це стало відомо на Першій міжурядовій конференції у Люксембурзі.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на конференції, що понад два роки тому президент Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до ЄС. Потім Європейська Рада підтвердила статус кандидата України на вступ до блоку.

Зараз ви читаєте новину «"Ця влада нічому не навчилася" - ексвіцепрем'єрка прокоментувала свою відсутність у делегації на переговорах із ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі