пʼятниця, 04 жовтня 2013 21:10

ЄС може перенести рекомендації щодо України на листопад - Бережна

ЄС може перенести рекомендації щодо України на листопад - Бережна
Ірина Бережна: ЄС не вимагає 100-відсоткового виконання Україною критеріїв. Фото: bigmir.net

Питання про підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом скоріше за все не буде вирішене 21 жовтня на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Таку думку висловила народний депутат від фракції Партії регіонів, член комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Бережна в ефірі "Ера-FM".

"У мене є таке передчуття, і багато експертів вже про це кажуть, що 21 жовтня на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС не буде прийняте рішення рекомендувати підписати угоду чи ні. Це може бути перенесене аж на 18 листопада - наступну зустріч міністрів закордонних спав ЄС. І же прямо напередодні саміту буде прийняте рішення, чи буде підписана угода", - сказала Бережна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про лікування Тимошенко – не у компетенції Януковича - Герман

Вона також наголосила, що ЄС не вимагає 100-відсоткового виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

"Я дуже часто зустрічаюся з послами, експертами, ми проводимо робочі зустрічі з приводу того, який прогрес Україна демонструє у досягненні цих критеріїв. Ось на чому вони наполягають - показати рішучі дії щодо виконання критеріїв та показати відчутний прогрес у виконанні", - зазначила Бережна і додала, що Україна має продовжити реформування кримінальної юстиції.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може перенести рекомендації щодо України на листопад - Бережна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі