середа, 10 липня 2013 22:10

Експерти закликали владу дотримуватися Конституції – Коліушко

Експерти закликали владу дотримуватися Конституції – Коліушко
Ігор Коліушко Фото: glavcom.ua

Член КА, глава правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко розповів, що експерти закликали владу дотримуватися Конституцію.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, говорячи про проект нового закону "Про всеукраїнський референдум".

"Насправді і цій рекомендації є заклик дотримуватися Конституцію. За законом, зміни в Конституцію може вносити лише Верховна Рада", - висловив думку експерт.

"Тому, якщо є бажання радитися і народом з приводу змін до Конституції, то тепер може бути лише консультативний референдум. Після нього проект закону має розглядати Верховна Рада, і приймати його за процедурою, визначеною Конституцією", - наголосив він.

Окрім того, говорячи чи дослухається до порад експертів влада, він сказав: "Поки я не бачу жодних свідчень аби сказати, що вона дослухається".

Нагадаємо, в проекті нового закону "Про всеукраїнський референдум" міститься пропозиція експертів, щоби результати конституційного референдуму не вступали в силу без затвердження Верховною Радою.

Експерти запропонували визначити кілька видів референдумів (ввести поняття обов'язкових, факультативних, остаточних, зобов'язуючих і консультативних), скоротити з 2 тисячі до 500 чоловік мінімальну кількість учасників ініціативної групи, а також збільшити термін збору підписів за проведення референдуму з 60 до 90 днів . У новому законі пропонується передбачити "ефективну систему оскарження результатів референдуму".

Зараз ви читаєте новину «Експерти закликали владу дотримуватися Конституції – Коліушко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі