понеділок, 12 вересня 2011 09:45

Експерт розкрив, як Азаров хитро, але законно переможе у 2012 році

Експерт розкрив, як Азаров хитро, але законно переможе у 2012 році

Новий закон про вибори остаточно знівелює значущість фракцій у Верховній Раді. Крім того, він дозволить Партії регіонів перемогти у "проблемних" округах.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

Зокрема, він зазначив, що новий закон про вибори, швидше за все, передбачатиме, що половина депутатів обиратиметься у мажоритарних округах.

"Це остаточно розмиє вартість фракції у парламенті і знизить її ефективність", - пояснив експерт.

Крім того, за словами Тарана, оскільки закон про вибори може передбачати, що вибори у мажоритарних округах відбуватимуться в один тур, то це відкриває для влади можливість виграти навіть у тих округах, де вона має меншість, стимулюючи представників опозиції висувати якомога більше своїх кандидатів.

"Перший тур відбудеться - влада візьме свої 15-20%, а решта буде розподілена між опозиціонерами. Як результат, єдиний представник від влади виграє. Тому "регіонали" будуть стимулювати, аби якомога більше опозиційних сил висували своїх кандидатів", - пояснив політолог.

Він зауважив, що подібна технологія була використана на останніх виборах мера Києва, де переміг Леонід Черновецький.

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що новий закон про вибори народних депутатів буде прийнято вже на цій сесії ВР.

Законопроект розроблений робочою групою на чолі з міністром юстиції. Наразі його вивчає Венеціанська комісія.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розкрив, як Азаров хитро, але законно переможе у 2012 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі