понеділок, 09 листопада 2015 12:20

Експерт пояснив, чому посилились обстріли на Донбасі

Експерт пояснив, чому посилились обстріли на Донбасі

Бойовики відкривають вогонь по українських позиціях, тому що Росія знову почала активно постачати боєприпаси.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій.

"Україна приречена існувати з войовничим сусідом, непорядним державним формуванням. Ми відводимо озброєння, бойовики під керівництвом Кремля посилюють обстріли. Це триватиме до тих пір, поки у демократичний спосіб зріле російське суспільство не перезбере президента. Тенденція посилення чи послаблення вогню залежить від наявності боєприпасів. Коли Москва їх активно постачає до терористичних угрупувань, то обстріли збільшуються. Міжнародне гуманітарне право, Будапештські й Мінські домовленості канули в лету. Росія не виконуватиме жодних зобов`язань",- заявив він.

На його думку, українська влада повинна зосередити всі сили на зміцнення державності.

"У ситуації перманентної війни з Росією ми повинні вживати заходи по зміцненню власної державності. Також по боротьбі з корупцією, яка є основним інструментом Путіна для руйнації України. Безпека знаходиться в рядах країн-членів НАТО. Повинні увійти до альянсу. Але українське керівництво не готове до реформ. Пройшов рік після парламентських і президентських виборів. Народ у 2014 році дуже сильно помилився, обравши Порошенка. Верховна Рада теж повністю недієздатна. Шкарпетки для солдат депутатам набагато важливіші за реформування Збройних сил та боротьбу з корупцією",- зазначив Козій.

Експерт наголосив, що Збройні сили тримаються на ентузіазмі.

"Дії бойовиків на Донбасі непередбачувані. Україна не повинна гаяти час і посилювати розвідувальні структури, завершувати кадрову чистку. Також виховувати порядність і патріотичність у військових, яка втрачена через запровадження контрактної армії. За п`ять років служби неможливо отримати професіональний особовий склад. Сучасна армія тримається на ентузіазмі небагатьох військових, якому постійно загрожує деморалізація і криміналізація",- додав він.

Нагадаємо, 8 листопада за інформацією прес-центру АТО бойовики 20 разів відкривали вогонь по українських позиціях на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому посилились обстріли на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі