субота, 02 липня 2022 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексгенсек НАТО розповів, що для України стане перемогою у війні

Ексгенсек НАТО розповів, що для України стане перемогою у війні
Україна переможе, коли викине всіх росіян зі своєї території. Фото: president.gov.ua

Україна переможе у війні з Російською Федерацією тоді, коли українці виженуть росіян зі своєї території.

В іншому випадку – цей конфлікт продовжуватиметься, заявив 1 липня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, передає "РБК-Україна".

"Я б сказав, що перемога – це викинути всіх росіян з української території. Допоки російські війська перебувають на українській землі, конфлікт триватиме. У вас буде конфлікт, будуть партизанські дії, нові напади, у вас буде рух опору тощо", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Расмуссен назвав умову для початку війни між НАТО та Росією

Ексгенсек НАТО вважає, що після всіх людських і матеріальних втрат український народ не здасться. Водночас лише народ, президент та уряд України повинні вирішувати, що таке перемога і яка ситуація задовольнить країну, додав Расмуссен.

Україні потрібні сильніші гарантії безпеки, ніж Будапештський меморандум. Проміжним етапом на шляху вступу до НАТО має стати угода щодо 100% гарантій безпеки для України, заявив 1 липня на брифінгу в Офісі президента за результатами першого засідання групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України колишній генеральний секретар НАТО. До закінчення конфлікту Україна не зможе стати членом Альянсу. У неї буде свій адаптований шлях.

Зараз ви читаєте новину «Ексгенсек НАТО розповів, що для України стане перемогою у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі