неділя, 28 серпня 2022 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Джемілєв пояснив, чому Туреччина не вводить санкції проти РФ

Джемілєв пояснив, чому Туреччина не вводить санкції проти РФ
Економічні зв'язки Туреччини з Росією дуже великі - це величезний товарообіг. Фото: Інтерфакс

Економічні зв'язки Туреччини з Росією дуже великі – це величезний товарообіг, а до повного позбавлення російського газового зашморгу теж дуже далеко.

Про це в інтерв'ю "Крим.Реалії" заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Він пояснив, що для турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана важливіше: перемога України чи місце Туреччини на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган висловився про переговори Зеленського з Путіним. Подоляк прокоментував

"Кожен лідер вивіряє свої кроки з національними інтересами своєї країни. Якщо уявити, що Туреччина повністю припиняє (ці зв'язки – Gazeta.ua), то буде економічний колапс. Тому Туреччина йтиме у цьому напрямі, але дуже повільно. Хоча турецьке суспільство добре розуміє, що таке Росія", – пояснив він.

Джемілєв нагадав, що під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Львові Ердоган говорив про необхідність безпосередньої зустрічі з Володимиром Путіним.

"Думаю, відповідь Зеленського дуже правильна, тому що навіщо зустрічатися, якщо Росія не змінює своєї позиції?" - зауважив лідер кримськотатарського народу.

За словами Джемілєва, на трьох раундах переговорів на вимоги про припинення вогню та обмін військовополоненими Росія ставила безглузді умови.

"Це що, наших патріотів нам самим убити чи їм віддати? Дурниця якась, так?" - розповів Джемілєв.

Лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган продовжить спроби організувати переговори президентів України й Росії Володимира Зеленського й Володимира Путіна.

Про це він заявив на саміті "Кримської платформи". На думку політика, війна має завершитися справедливим миром на основі територіальної цілісності й суверенітету України.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв пояснив, чому Туреччина не вводить санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі