пʼятниця, 10 червня 2022 18:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога, будівництво й робочі місця - в Україні запустили економічну стратегію для відновлення після війни

Допомога, будівництво й робочі місця - в Україні запустили економічну стратегію для відновлення після війни
Денис Шмигаль розповів, що в Україні запустить вісім програм для допомоги економіці під час війни. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів на доручення президента України Володимира Зеленського запустив нову економічну стратегію, яка допоможе в умовах війни нашій економіці вистояти.

Вона стане фундаментом для відновлення країни після війни. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Загалом буде вісім програм. Вони спрямовані на створення робочих місць через підтримання бізнесу, держзамовлення, будівництво, кредитування та працевлаштування безробітних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали важливу умову для швидкого відновлення України

Також нададуть безповоротні гранти малому й середньому бізнесу, підтримуватимуть українських виробників. Розпочнуть будівництво нової інфраструктури.

Міжнародний валютний фонд створив спеціальний рахунок, через який усі партнери України надаватимуть допомогу. Для роботи економіки щомісяця Україні необхідно $5 млрд. МВФ обговорює з партнерами великий пакет допомоги.

Збитки української економіки через російську агресію у квітні оцінювали в $600 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Допомога, будівництво й робочі місця - в Україні запустили економічну стратегію для відновлення після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі