середа, 18 липня 2018 17:08

Донбасу в ході реінтеграції знову будуть потрібні інженери - Тарута

Донбасу в ході реінтеграції знову будуть потрібні інженери - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що 2019 і 2020 роки можуть стати періодом реінтеграції Донбасу. Фото: Апостроф

Процес реінтерації Донбасу потребує залучення значного інтелектуального ресурсу. Регіону знову будуть потрібні інженери, причому у великій кількості. Тому вже сьогодні вузам Луганської та Донецької областей необхідно починати підготовчі роботи по відновленню наукового і освітнього потенціалу Донбасу.

Про це заявив народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута під час проведення в Приазовському державному технічному університеті (Маріуполь) круглого столу "Концепція розвитку наукового і освітнього потенціалу Донбасу, як передумова його реінтеграції в складі України в рамках стратегії "Україна-2030".

"2019 і 2020 роки можуть стати періодом реінтеграції Донбасу. І ми повинні бути до цього готові. Разом з командою вже працюємо над тим, щоб організувати донорську конференцію, на якій маємо намір обговорити, яким ми бачимо Донбас після стабілізації ситуації, як відновити всю ключову інфраструктуру - промислову, логістичну, наукову, сільськогосподарську. Ми повинні створити напрацювання, щоб бути готовими до часу реінтеграції реалізовувати розроблений план. Потенційні донори вже повинні розуміти, як і на що будуть витрачені кошти на відновлення Донбасу", - розповів політик.

В ході дискусії була представлена ​​комплексна програма розвитку науки і освіти Донбасу як одного з ключових чинників реінтеграції регіону.

За результатами круглого столу його учасники прийняли резолюцію "Попередні дії з підтримки і розвитку вищої освіти і науки як визначального ресурсу для відродження пост-окупаційного Донбасу". Також прийнято рішення клопотати перед Міністерством освіти і науки України про затвердження Кабміном однойменної Комплексної програми з виділенням необхідного фінансування для її реалізації.

Круглий стіл був ініційований народним депутатом України, лідером політичної партії "Основа" Сергієм Тарутою і ректором Приазовського державного технічного університету професором В'ячеславом Волошиним. В роботі круглого столу взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, заступник мера Маріуполя Олександр Кочурін, ректори вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей, що входять до Асоціації ВНЗ, які перебувають у зоні проведення ООС (Маріуполя, Краматорська, Слов'янська, Покровська, Сіверськодонецька, Луганська , Лисичанська).

Зараз ви читаєте новину «Донбасу в ході реінтеграції знову будуть потрібні інженери - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі