середа, 07 березня 2012 08:44

До Вищого адмінсуду подали позов про звільнення Азарова

До Вищого адмінсуду подали позов про звільнення Азарова

Житель Лисичанська Віталій Шведов подав позов до Вищого адміністративного суду з вимогою скасувати постанову Верховної Ради про призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром.

Причиною позову є "невідповідність глави уряду вимогам законодавства в частині володіння державною мовою".

"26 лютого 2012 року переглядаючи відеозаписи на сайті Кабінету Міністрів України, я звернув увагу, що  Прем'єр-міністр України Азаров Микола Янович привітав український народ з новим 2012 роком  на російській мові", - зазначив у позові Шведов.

Як зауважив позивач, переглядаючи інші відеоматеріали, він дійшов до висновку що це пов'язано з тим що, Азаров не володіє українською мовою.

"А його часті висловлювання на незрозумілій мові не дозволяють у повній мірі зрозуміти ні присутнім на заходах, ні  громадянам України що саме говорить посадова особа  Прем'єр-міністр України Азаров Микола Янович", - наголосив мешканець Луганщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович та Азаров розвивають українську мову - "регіонал"

На його переконання, зазначене вище є неприпустимим, оскільки результатом викривлення мови може бути не вірне розуміння висловленого, та може спричинити викривлення у реалізації політичних,  економічних та соціальних процесів, як у середині країни та й за її межами у зовнішній політиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров відмовився від викладача української мови

"Це також підриває імідж влади та взагалі імідж України у відносинах з іншими державами", - додав у позові Шведов.

"Факт вищенаведеного суттєво впливає на життя цілої країни та відповідно на життя народу України таким чином порушує й мої інтереси та права оскільки я є громадянином України", - зазначено у позові.

Зараз ви читаєте новину «До Вищого адмінсуду подали позов про звільнення Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі