субота, 17 грудня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Директор ЦРУ пояснив, чи загрожує владі Путіна провальна війна проти України

Директор ЦРУ пояснив, чи загрожує владі Путіна провальна війна проти України
У Росії поступово зростає стурбованість війною, накопичення збитків для російської економіки та майбутнього росіян, які згодом усе ж проявляться. Фото: eastnews.ua

Повномасштабна війна, яку проти України розв'язав російський диктатор Володимир Путін, є невдачею для Росії зі стратегічної точки зору.

Водночас така невдача поки що не загрожує владі Путіна у РФ, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс в інтерв'ю американській телекомпанії PBS.

"Російська армія показала себе погано і зазнала величезних втрат. Економіка РФ зазнала довгострокових збитків. Велика частина прогресу, досягнутого російським середнім класом за останні 30 років, руйнується. Зі стратегічної точки зору багато в чому путінська війна виявилася невдалою для Росії", – сказав він.

Репутація РФ у світі сильно підірвана, її слабкості оголилися. Російське населення дедалі більше турбує ціна війни. Директор ЦРУ нагадав, що після оголошення в Росії часткової мобілізації з країни втекло більше росіян призовного віку, ніж Путін зміг би зібрати та відправити на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор ЦРУ зробив невтішний прогноз щодо ракетних атак РФ по Україні

"У нього дійсно багато проблем, але все це на даний момент не становить загрози владі Путіна. На його думку, він створив дуже безпечний та репресивний авторитарний режим", – пояснив директор ЦРУ.

При цьому в Росії поступово зростає стурбованість війною, накопичення збитків для російської економіки та майбутнього росіян, які згодом усе ж проявляться, додав Бернс.

У ЦРУ також оцінили готовність Кремля застосувати тактичну ядерну зброю. На сьогодні Сполучені Штати Америки не бачать жодних чітких доказів готовності Російської Федерації застосувати тактичну ядерну зброю. Швидше за все такою риторикою країна-агресорка має на меті залякати Україну та світ.

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ пояснив, чи загрожує владі Путіна провальна війна проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі