середа, 10 серпня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Дипломат перелічив агентів Путіна в НАТО

Дипломат перелічив агентів Путіна в НАТО
Американський дипломат назвав агентів президента РФ у НАТО. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін підтримує дружні стосунки з двома лідерами країн-членів НАТО.

Теплі відносини в російського диктатора складаються з турецьким лідером Реджепом Ердоганом і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, заявив колишній постійний представник Сполучених Штатів Америки при НАТО Іво Даалдер, повідомляє Politico.

"Ердоган навряд чи єдиний лідер країни-члена НАТО, який мав теплі стосунки з Путіним. Згадаймо колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі кілька років тому чи прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана сьогодні", – зазначив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізти в голову диктатору: Волкер пояснив мотиви Путіна щодо війни в Україні

Водночас Даалдер додав, що з усіх цих "друзів" російського президента лише Ердоган наважився купувати в Москви новітні ракети протиповітряної оборони замість того, щоб користуватися західним обладнанням, яке є на озброєнні в НАТО.

Уряди західних країн дедалі більше турбуються щодо поглиблення економічних зв'язків між Реджепом Ердоганом і Володимиром Путіним. Туреччина може зазнати каральних заходів у відповідь, якщо допоможе Росії уникнути санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат перелічив агентів Путіна в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі