пʼятниця, 11 лютого 2022 21:49

Держтелеканал "Дом" дасть 23 млн на Пальчевського, який "возз'єднувався" у Скабеєвої

Держтелеканал "Дом" дасть 23 млн на Пальчевського, який "возз'єднувався" у Скабеєвої
Пальчевський в ефірі кремлівського телеканалу у Москві розповідав про "воз'єднання".

Державний телеканал "Дом", який фінансується за кошти українських платників податків, докинув ще 12 млн грн на зйомки токшоу з Андрієм Пальчевським.

Про це повідомили "Наші гроші".

7 лютого держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (телеканали "Дом" і "UATV") уклали угоду на 11,63 млн грн із фірмою "Імажинаріум" щодо виробництва телепрограми.

У грудні "Дом" замовив компанії токшоу "О жизни" с Андреем Пальчевским" на 12,02 млн. Йшлося про написання сценаріїв 60 випусків по 45 хв та підготовчий період виробництва.

Нині ж на майже 12 млн замовляють знімальний і монтажно-тонувальний періоди та обробку відеоматеріалів. Загальна вартість становить 23,66 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленських з Єрмаком розважав гурт з РФ

На думку замовника, програма "допоможе відкрити правду і знайти винних". Також заявив, що шоу має соціальне значення.

Фірма "Імажинаріум" належить Володимиру Татаренку з Маріуполя Донецької області. Раніше той володів фірмою "Зе Медіа", котра проводила опитування президента Володимира Зеленського на місцевих виборах 2019 року.

У березні 2019 року Пальчевський їздив у Росію на кремлівський телеканал "Россия 1". Там розповідав пропагандистці Ользі Скабеєвій про "воссоединение".

Коли журналісти BBC нагадали Пальчевському про це, він агресивно відреагував.

Також Пальчевський системно з'являвся на телеканалі "112 Україна", пов'язаному із нардепом від ОПЗЖ, кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком.

Торік журналістська організація закликала "Дом" відмовитися від запуску токшоу з Пальчевським.

Телеканал для тимчасово окупованих територій "Дом" розпочав мовлення у березні 2020 року. Торік у квітні перейшов в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На презентації каналу його гендиректорка Юлія Островська заявляла, що "Дом" допоможе донести глядачам з окупованих територій інформацію про Україну.

На телеканалі транслюють комуністичну пропаганду, показують колишнього депутата Госдуми РФ, який скаржиться на відсутність викладання російської мови у навчальних закладах в Україні.

ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" отримало 362 млн грн фінансування на 2022 рік.

Зараз ви читаєте новину «Держтелеканал "Дом" дасть 23 млн на Пальчевського, який "возз'єднувався" у Скабеєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі