вівторок, 21 лютого 2017 09:26

Держдеп США зробив заяву до третьої річниці розстрілів Майдану

Держдеп США зробив заяву до третьої річниці розстрілів Майдану
Фото: ar.volyn.ua

Сполучені Штати Америки підтримують ідеї Революції гідності та закликають українську владу реалізувати їх.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.

"Три роки тому тисячі українців зібралися на Майдані, центральній площі Києва, щоб почули їх голос. Попри мороз та насильство з боку силовиків, ці українці мирно закликали свій уряд визнати їхній вибір приєднатися до Європи", - сказано в заяві.

У Держдепі зазначили, що з того часу Україна досягла певних прогресів.

"Але багато чого належить зробити, щоб виконати обіцянку Майдану. Як ми пам'ятаємо, український народ продемонстрував мужність і рішучість у Революції гідності. Сполучені Штати закликають лідерів України активізувати зусилля у боротьбі з корупцією і продовжувати політичні та економічні реформи, які вшанують пам'ять тих, хто віддав своє життя заради кращого, демократичнішого майбутнього для України. Сполучені Штати підтримають український народ", - запевнили у Держдепі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб знову не було жертв" - США вказали українській владі на обов'язок

18-20 лютого 2014 року у центрі Києва відбулися найкривавіші за три місяці революції протистояння. За три дні загинули 123 людини. Їх назвали Небесною сотнею.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США зробив заяву до третьої річниці розстрілів Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі