четвер, 17 грудня 2009 15:31

Депутати хочуть почистити чиновників Київщини

Депутати хочуть почистити чиновників Київщини
Верховна Рада прийняла постанову "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції України і чинного законодавства України при наданні та переоформленні прав на земельні ділянки".

Про це повідомили у прес-службі ВР.

Народні депутати взяли до відома попередній звіт Комісії та ухвалили рішення направити його Президентові України, Кабінетові Міністрів, Генеральній прокуратурі, Державному комітету з земельних ресурсів для вивчення та відповідного реагування.

Згідно із постановою, Генеральна прокуратура повинна дати правову оцінку діям керівництва і посадових осіб державних адміністрацій Київської області щодо фактів порушень Конституції України і чинного законодавства під час надання та переоформлення прав на земельні ділянки, зловживання службовим становищем при відчуженні земельних ділянок, створення штучних перешкод в роботі Тимчасової слідчої комісії, надання недостовірної інформації.

Кабінет Міністрів має забезпечити невідкладний розгляд питання щодо внесення подання Президентові України про звільнення з посад наступних осіб: голови Бориспільської районної державної адміністрації Київської області Главаті Павла Йосиповича; голови Броварської районної державної адміністрації Діденка Миколи Федоровича;виконуючого обов"язки голови Броварської районної державної адміністрації Дармограя Олексія Івановича.

Кабінетові Міністрів, Державному комітету з земельних ресурсів рекомендовано протягом двох місяців внести на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо врегулювання на законодавчому рівні регламентованого порядку обліку фізичних осіб, що бажають отримати у власність земельні ділянки, гарантування на рівні закону пріоритету місцевих жителів на отримання земельних ділянок, юридичну відповідальність посадових осіб за порушення земельного законодавства, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть почистити чиновників Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі