середа, 15 лютого 2023 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Депутатка Бундестагу заговорила російськими наративами

Депутатка Бундестагу заговорила російськими наративами
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 лютого.

В посольстві Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки поширили чергову дезінформацію у відповідь на висловлювання представника Держдепу США Неда Прайса про депортацію українських дітей на територію РФ, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Росія прийняла дітей, змушених рятуватися від обстрілів та звірств Збройних сил України. Ми робимо все, що в наших силах, для збереження неповнолітніх громадян у сім'ях, а якщо це неможливо – для передачі їх під опіку", – заявили російські чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейки і маніпуляції: викрили чергову брехню Захарової

Тим часом "помічник глави" так званої ДНР Ян Гагін заявив, що українські війська нібито розстріляли групу медиків, які прямували до Вугледара Донецької області для евакуації поранених. Однак така інформація не відповідає дійсності. Це – фейк, попереджає РНБО.

Дезінформацію поширила також депутатка Бундестагу Севім Дагделен:

"Вибухи на газопроводах вкотре оголили феодальну залежність ЄС від США. ЄС не вдалося звільнитися від панування США. Апогеєм європейського безсилля в його феодальних відносинах зі Штатами стала відмова розслідувати теракти на російсько-німецькому газопроводі".

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації. Одна з основних цілей росіян – вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори такі як Russia Today, так і інші прихованіші способи впливу. Існують випадки, коли завербовані росіянами журналісти іноземних ЗМІ йдуть на роботу з єдиним завданням – поговорити зі своїми колегами та схилити їхні думки на користь Росії.

Останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку надають Україні партнери.

Зараз ви читаєте новину «Депутатка Бундестагу заговорила російськими наративами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі