пʼятниця, 15 травня 2009 13:16

Депутати таки заборонили азартні ігри та гральний бізнес

Депутати таки заборонили азартні ігри та гральний бізнес

Парламент України прийняв закон про заборону грального бізнесу та участі в азартних іграх.

За закон "Про заборону грального бізнесу в Україні", ініційований депутатом Партії регіонів Григорієм Смітюхом і депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком, проголосувало 340 з 442 депутатів, що реєструвалися.

Закон набуває чинності з моменту публікації і діє до прийняття спеціального законодавства, що передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених ігрових зонах.

"Цей законопроект носить таку норму, щоб з моменту вступу його в дію заборонити весь ігровий бізнес в Україні. Після прийняття буде розроблений новий законопроект, який передбачатиме можливість виведення ігрового бізнесу в окремі зони", - заявила в кометарі Gazeta.ua народний депутат від БЮТ Наталія Королевська.

Однак Королевська додала, що такий законопроект поки що не розробляється.

З моменту набуття чинності закону припиняється видача ліцензії на здійснення діяльності з організації та проведенню азартних ігор в Україні. При цьому, згідно закону, ліцензії, видані суб"єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цього закону, відміняються.

Закон передбачає за його порушення штраф у розмірі 8 тис. мінімальних зарплат (близько 5 мільйонів гривень) з конфіскацією ігрового устаткування, а дохід від проведення азартної гри підлягає перерахуванню до держбюджету.

Згідно документу, до азартних ігор не відносяться організація та проведення лотерей, гра в більярд, кеглі, інші ігри, які не передбачають приз і виграш.

У законі доручається Кабінету міністрів розробити протягом 3 місяців спеціальний закон про гральний бізнес в Україні та спеціальні території, де буде дозволена ігрова діяльність.

Увага Верховної Ради та уряду до проблеми залів з ігровими автоматами та подібними закладами спричинена трагедією в Дніпропетровську.

Нагадаємо, що в результаті пожежі в одному з гральних закладів загинуло 10 осіб. Ще 11 осіб було госпіталізовано з травмами.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Депутати таки заборонили азартні ігри та гральний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі