середа, 15 грудня 2021 14:41

Денісова відреагувала на переслідування Цимбалюка в Росії

Денісова відреагувала на переслідування Цимбалюка в Росії
Росія звинувачує Романа Цимбалюка в екстремізмі. Фото: facebook.com/Roman Tsymbaliuk

Російська Федерація позбавляє українського журналіста Романа Цимбалюка права на свободу поглядів і професійну діяльність.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Цимбалюк - єдиний український журналіст, акредитований у Росії. Його звинувачують в екстремізмі й хочуть порушити кілька адміністративних справ. Також на нього здійснюють атаку через пропагандистські ЗМІ. Його звинувачують у шпигунській діяльності, нагадала омбудсменка.

"Такі дії до журналістів є неприпустимими. Звертаю увагу міжнародної спільноти на систематичне порушення країною-агресором прав українських громадян за політично вмотивованими обвинуваченнями", - наголосила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіста Цимбалюка Росія обвинувачує в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Адвокат Романа Цибмалюка Микола Полозов повідомив, що його підзахисного обвинуватили в екстремізмі. Збираються порушувати кілька адміністративних справ.

Журналіста викликають до прокуратури у справі про екстремізм. Але повісток він не отримував, повідомляли пропагандисти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Денісова відреагувала на переслідування Цимбалюка в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі