пʼятниця, 20 січня 2023 18:07

День пам'яті захисників Донецького аеропорту: Зеленський опублікував звернення

Президент Володимир Зеленський звернувся у День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять військових, добровольців та волонтерів, які є символом безстрашності та стійкості, написав президент.

"Тих, хто міцніший за бетон. Наших "кіборгів", які понад 242 дні, міцно тримаючи зброю, доводили: українці без бою свого не віддадуть, не відступлять і будуть захищати свій дім. Вдячні нашим захисникам за їхній подвиг. Пам'ятаємо кожного героя", – заявив Зеленський.

Автор: Facebook.com/zelenskiy.official
  День вшанування захисників Донецького аеропорту відзначають щороку 20 січня.
День вшанування захисників Донецького аеропорту відзначають щороку 20 січня.

Вісім років тому відбулися бої за Донецький аеропорт. Його оборона тривала 242 дні.

Героїчне протистояння сил АТО російським окупантам та їхнім найманцям у ДАП почалося у травні 2014 року. У січні 2015 року сили АТО почали вихід з аеропорту через руйнування об'єкта. Оборона летовища стала символом мужності, незламності і бойового духу українських воїнів.

День вшанування захисників ДАП відзначають щороку 20 січня. За сталевий характер і безстрашність українських захисників Донецького аеропорту назвали "кіборгами".

Зараз ви читаєте новину «День пам'яті захисників Донецького аеропорту: Зеленський опублікував звернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі