четвер, 08 вересня 2011 20:39

Справа Мельниченка: суд не мав обладнання, аби переглянути диск з відео

Справа Мельниченка: суд не мав обладнання, аби переглянути диск з відео

Суд над головою "Коаліції учасників Помаранчевої революції" Сергієм Мельниченко перенесли на завтра на 14.00. Справу розглядає Шевченківський райсуд. Про це у коментарі Gazeta.ua розказав сам Мельниченко.

"Сьогодні мене затримали як організатора. Інкримінували порушення організації й порядку проведення мирних заходів сьогодні і в понеділок. Але, коли мене затримали і почали складати документи, дійшли до того, що не знають, що робити. Адже правопорушення, як такого, сьогодні не відбулося. Оформили обвинувачення по понеділку, відвезли до Шевченківського райсуду.

Мотивація така: під час мітингу учасники чинили правопорушення. Організатором мітингу виступаю я і, значить, відповідаю за учасників. Але ж по понеділку є виправдовувальне рішення суду по всім затриманим. Я долучив ці рішення до матеріалів суду як докази. Суддя переніс засідання на завтра на 14.00. Тому що у справі є відеозапис тих подій, які відбулися у понеділок. Відеозапис записаний на диску. У суду не було технічного обладнання, щоб цей диск переглянути. Тому розгляд справи переніс на завтра. Рішення прийнять після перегляду цього диску".

Мельниченко зазначив, що намети все одно будуть встановлювати.

"Ми будемо встановлювати намети. Поки не можу сказати коли, але точно будемо. Адже всі необхідні дозволи, зареєстровані у КМДА, у нас є".

Нагадаємо, що у понеділок співробітники "Беркуту" знесли намети через дорогу навпроти Печерського суду, які встановили КУПР і БЮТ. Під час їх зруйнування було затримано сім учасників акції. Шевченківський суд виправдав їх і закрив справу через відсутність складу адміністративного правопорушення. Сьогодні "КУПРівці" намагалися встановити намети. Однак співробітники "Беркуту" та "Барсу" не дали їм цього зробити. Два намети, які встигли встановити мітингувальники, були одразу зруйновані правоохоронцями. Інші намети мітингувальникам не дозволили навіть витягнути з машини. Правоохоронці оточили її і не дали цього здійснити. Члени КУПРу не чинили ніякого опору.

Зараз ви читаєте новину «Справа Мельниченка: суд не мав обладнання, аби переглянути диск з відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі