пʼятниця, 14 жовтня 2022 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов зробив заяву про демонтаж Кримського мосту

Данілов зробив заяву про демонтаж Кримського мосту
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Кримський міст Росія має прибрати власним коштом. Фото: facebook.com/rnbou

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов назвав Кримський міст "самобудом".

Згідно з українським законом, цю конструкцію Росія має прибрати власним коштом. Про це Данілов сказав в інтерв'ю "НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбитий Кримський міст показали з космосу: нові фото

За його словами, українська сторона не має жодних документів на Кримський міст і незрозуміло, як взагалі ця споруда там з'явилася.

"Якщо ви хочете щось збудувати на території нашої країни, ви повинні пройти певні реєстраційні процедури – погодити проєкт, подивитися, наскільки це доречно чи недоречно. Наша країна жодного дозволу на таке будівництво нікому не надавала. Якщо перейти на російську мову, це так званий "самострой", а згідно з нашими законами, цей "самострой" вони повинні прибрати власним коштом. Рано чи пізно це станеться", – зазначив Данілов.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Російський диктатор Володимир Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Федеральна служба безпеки відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту. У своїй заяві спецслужба назвала організатором "бавовни" на переправі Головне управління української розвідки та його керівника Кирила Буданова.

Зараз ви читаєте новину «Данілов зробив заяву про демонтаж Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі