четвер, 13 жовтня 2022 16:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка пояснила китайцям, що не так з російським розслідуванням вибухів на Кримському мосту

Українська розвідка пояснила китайцям, що не так з російським розслідуванням вибухів на Кримському мосту
Китайський коментар опублікував інформацію про те, що російське розслідування – нісенітниця. Фото: eastnews.ua

Китайські ЗМІ висміяли результати російського "розслідування" вибуху на Кримському мосту

Один з найбільших порталів Китаю Guancha.cn опублікував коментар представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова щодо слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбитий Кримський міст показали з космосу: нові фото

"Вся діяльність ФСБ і слідчого комітету – нісенітниця. Це фейкові відомства, які служать Путіну. Останню їхню заяву ми точно не коментуватимемо. Дивно, але в районі Кримського мосту жодної візитки не знайшли", – сказав він.

У ГУР наголосили, що Guancha.cn має аудиторію у 73,5 млн відвідувачів.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Згодом російські ЗМІ опублікували відео з моментом вибуху на Кримському мосту. Пізніше окупанти заявили про відновлення руху через Кримський міст для легкових авто та автобусів.

За підривом Кримського мосту 8 жовтня стоїть Служба безпеки України, писала "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

Російський диктатор Володимир Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка пояснила китайцям, що не так з російським розслідуванням вибухів на Кримському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі